Overkapping laten plaatsen

Wilt u wel zo’n gave overkapping of een mooi tuinhuis bij u in de tuin, maar heeft u zelf niet de tijd of vaardigheden om dit te plaatsen? Wij zijn u graag van dienst met de montageservice.

Gras en Groen heeft vakbekwame timmermannen en hoveniers in dienst die met plezier uw overkapping plaatsen. Wij voeren alle werkzaamheden in eigen hand uit: van het grondwerk, de montage van de overkapping tot het leggen van sierbestrating. Bent u benieuwd naar hoe wij te werk gaan?

Voordelen van Gras en Groen

 • Maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
 • Jarenlange ervaring als hoveniersbedrijf op alle gebieden van tuinaanleg
 • Alle werkzaamheden zoals grondwerk, sierbestrating en houtbouw in eigen beheer
 • Gecertificeerd en dus duurzaam en kwalitatief hoogwaardig hout
 • Bekijk voorbeeld overkappingen en tuinhuizen in onze showtuin
 • Klantwaardering van 4,7 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 700+ Google reviews!

Welke overkapping wilt u laten plaatsen?

Aankoop advies houten overkapping

Wij beginnen allereerst met een vrijblijvend adviesgesprek en het inmeten van uw tuin. Daardoor krijgt u de gewenste overkapping en voorkomen wij verrassingen gedurende de montage. Op basis van de verkregen informatie ontvangt u een op maat gemaakt ontwerp en een passende offerte. Afspraak is afspraak, er zijn voor u dus ook geen verrassingen achteraf.

Voorbereiding op overkapping laten plaatsen

Nadat wij met elkaar een prijs zijn overeengekomen, begint de werkvoorbereiding. Materialen worden indien nodig besteld en mogelijk produceren we onderdelen prefab (voorgefabriceerd). Zodra wij zeker weten alle materialen op tijd te kunnen leveren en plaatsen, nemen wij contact met u op om de werkzaamheden in te plannen.

Overkappingplaatsen1 • Gras en Groen Hoveniers

Overkapping laten plaatsen bij u thuis

Onze werkwijze is natuurlijk enigszins afhankelijk van de situatie en overeengekomen werkzaamheden. Wilt u de overkapping laten plaatsen? Dan kunt u uitgaan van de onderstaande werkwijze. Het vrijmaken van ruimte en uitvoeren van grondwerk kunnen wij voor u verzorgen, maar is zeker niet in alle gevallen noodzakelijk.

Onderstaande stappen worden tijdens de montage nauwgezet gevolgd:

 1. Waterpas stellen van poeren
 2. Plaatsen van staanders
 3. Bevestigen van spanten en dakconstructie
 4. Plaatsen van opsluitbanden ter hoogte van de wanden
 5. Aftimmeren van wanden en kozijnen
 6. Aanbrengen dakbedekking en hemelwaterafvoer

1. Waterpas stellen van poeren

Om houtrot en verzakkingen te voorkomen plaatsen wij de staanders van de overkapping of het tuinhuis op betonpoeren. Deze worden waterpas gesteld en zorgen ervoor dat de houten balken vrij komen te staan van de grond. Hierdoor staan zij niet langdurig nat, wordt houtrot tegengegaan en verlengt het dus de levensduur van uw houten overkapping.

2. Plaatsen van staanders

Op de betonpoeren worden met behulp van in hoogte verstelbare platen en draadeinden houten staanders bevestigd. Door de draadeinden de betonpoer in te draaien wordt de constructie horizontaal waterpas gesteld.

3. Bevestigen van spanten en dakconstructie

Boven op de staanders komen de bovenliggers welke ondersteuning gaan bieden aan de dakconstructie. Wij plaatsen dan ook direct de schoren die dankzij de schuine dwarsverbinding zorgen voor de stevigheid van de constructie. Daarna wordt de rest van de dakconstructie bevestigd, uiteraard met RVS bevestigingsmaterialen.

4. Plaatsen van opsluitbanden ter hoogte van de wanden

Nadat de poeren waterpas zijn gesteld weten wij ook het grondniveau van de overkapping. Uiteraard sluit dit mooi aan op bestaande niveaus van grond en straatwerk in uw tuin. Tussen de poeren worden opsluitbanden geplaatst. Deze hebben eveneens als doel het hout droog te houden en een lange levensduur te garanderen.

5. Aftimmeren van wanden en kozijnen

Als het frame en dak eenmaal bevestigd zijn, beginnen onze timmermannen met de afwerking. Dit is het bevestigen van de wanden en het plaatsen van kozijnen. Bij de wandafwerking houden wij rekening met de werking van het hout, waardoor we scheuren voor zijn. Op plaatsen waar ramen of deuren komen, plaatsen wij eerst de kozijnen zodat de wanden hier naadloos op aansluiten.

6. Aanbrengen van dakbedekking en hemelwaterafvoer

De laatste stap voor de oplevering is het waterdicht maken van de constructie en zorgen voor een degelijke afvoer. Indien er riolering in de buurt ligt, sluiten we deze hierop aan middels een regenpijp. Mocht dat niet het geval zijn dan kiezen we voor een grindput of een infiltratiebox.

Bekijk hoe wij een houten overkapping bouwden

Dat klinkt allemaal leuk zo'n stappenplan, maar u vraagt zich vast af hoe ziet dat eruit in de praktijk?

Wij lieten deze werkwijze in beeld brengen tijdens het bouwen van een overkapping in Engelen, een dorpje naast Den Bosch. 

Bekijk hiernaast de video om een duidelijk beeld te krijgen bij onze werkwijze.

 

Laat u inspireren in de showtuin

Wilt u ook zo'n ontzettend fraaie terrasoverkapping laten plaatsen in uw tuin, maar weet u nog niet exact hoe deze eruit moet komen te zien? Breng dan eens een bezoek aan de showtuin van Gras en Groen.

In de buitenruimte rondom ons bedrijfspand hebben onze hoveniers modeltuintjes aangelegd en daarin overkappingen gebouwd. U kunt daar volop inspiratie opdoen of advies krijgen van één van onze medewerkers.

Gras en Groen
Hedikhuizerweg 21 
5222 BC 's-Hertogenbosch

Benieuwd wat een overkapping laten plaatsen gaat kosten?
Wij ontwerpen en monteren uw overkapping volledig naar uw wensen!
Vraag vrijblijvend een offerte aan!