Tuinontwerp

Gras en Groen Hoveniers ontwerpt en realiseert sfeervolle tuinen voor ieder budget. Onze tuinarchitect komt geheel vrijblijvend langs om samen met u een eerste stap te zetten richting een passend tuinontwerp. Samen met u bedenkt hij een mooi ontwerp voor uw tuin of dakterras, passend bij uw woonsituatie. De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van uw woning: het moet er eigenlijk net zo prettig zijn als in huis. Centraal bij het maken van een ontwerp voor uw tuin staan uw wensen én natuurlijk de mogelijkheden en beperkingen van uw tuin. Voor meer inspiratie neemt u een kijkje bij de tuinontwerp voorbeelden.

Uw tuinontwerp in goede handen

Bij het ontwerpen van uw tuin wordt uiteraard rekening gehouden met uw wensen. Deze bepalen samen met het budget grotendeels hoe uw tuin eruit komt te zien. Maar er zijn nog een aantal belangrijke factoren die bepalend zijn voor het ontwerp van uw droomtuin. Onderstaande elementen gecombineerd met uw wensen en onze creativiteit zorgen ervoor dat elke tuin uniek wordt!

Belangrijke elementen in onze tuinontwerpen:


tuinontwerp
tuinontwerp
tuinontwerp
tuinontwerp
tuinontwerp

Blikvangers

Grotere tuinen vragen vaak om één of meerdere blikvangers. Zij trekken uw aandacht door hun vorm, kleur of door het leven dat zich in of rondom de blikvanger afspeelt. Beelden of waterornamenten werden vroeger vaak als blikvanger gebruikt. De moderne tuin geeft hier vaak op een andere manier invulling aan door middel van een gecentreerd terras, een opgemetselde vijverbak of een bijzondere tuinplant in een grote bloempot.

Verschillende ruimtes maken

Gras en Groen Hoveniers maakt optimaal gebruik van de ruimtes in een tuin door deze in verschillende kleinere stukken of tuinkamers op te delen. Dat maakt de ruimte in onze optiek en voor ons gevoel veel interessanter. Een tuin die niet in één keer te overzien is, nodigt uit tot verder rondkijken. Alles wat niet direct te zien is, trekt de aandacht en maakt u en anderen nieuwsgierig.

Licht en schaduw

Goed ontworpen tuinen maken optimaal gebruik van de lichtomstandigheden. Het contrast tussen helder zonlicht en schaduw in een tuin levert allerlei mooie effecten op. Net als teveel schaduw kan ook teveel licht een probleem zijn. Een grote parasol, schaduwdoek of dakplantaan biedt dan uitkomst. Op die manier kunt u op een warme dag toch de verkoeling opzoeken.

Tuinstijlen

Uw tuin hoort te zorgen voor een omgeving waarin u zich kunt ontspannen. Toch kunnen tuinen nog wel eens het tegenovergestelde gevoel veroorzaken. U bevindt zich in een tuin en u krijgt een onrustig gevoel. Dit kan een aantal oorzaken hebben, zoals slecht tuinonderhoud of storende geluiden uit de omgeving. Wanneer een tuin is aangelegd zonder dat deze één geheel vormt met de woning, kan ook de inrichting van de tuin de eigenaar die onrust laten voelen.

Tuinstijlen zijn hier ontzettend belangrijk in. De tuinstijl is een bepaalde thematiek in de tuin die altijd rekening hoort te houden met de woning, omgeving en eigenaar. Pas wanneer wij het gevoel hebben dat dit is bereikt, is ons tuinontwerp compleet.

Tuinstijlen die veelvuldig door onze hoveniers worden toegepast zijn:Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Den Bosch

Toine van den Boomen


5

"Samen goed doorgesproken wat onze wensen zijn en de mensen dachten goed mee, gaven goede adviezen. "

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

De juiste verhoudingen in uw tuin

Werken op de juiste schaal is cruciaal in uw tuin. De beplanting in de tuin speelt hier een grote rol in. Al in het ontwerp dient rekening te worden gehouden met de groeiwijze van de plant. Onze tuinarchitect Jasper Brands heeft een enorme plantenkennis, het beplantingsplan is dan ook altijd keurig verzorgd en passend bij uw tuin. De basis van onze ontwerpen kennen drie principes: ruimte, tijd en maat.

Harde materialen

De keuze uit harde materialen is ook een belangrijk aspect dat de sfeer in de tuin beïnvloedt. Terrassen, opstapjes, composieten vlonders en stukken met grind zijn maar een paar van de vele mogelijkheden, maar ze moeten wel in verhouding met de omgeving zijn. Wij proberen altijd een verband met de omgeving, de plek en de bouwstijl van het huis te zoeken. De tuinafscheiding speelt hier ook een rol in. Privacy kan op vele wijzen worden gevormd, bijvoorbeeld door het plaatsen van een schutting, hekwerk of haag.

Inrichting van borders

Net als de harde materialen is de inrichting van de borders of plantvakken enorm bepalend voor de sfeer in uw tuin. Bloeiende borders geven kleur en trekken enorm veel insecten aan. Bovendien krijgt u echt het buitengevoel van al die vlinders, hommels en bijtjes. Bij de inrichting van de borders houden we rekening met al uw wensen. Paars, geel, oranje of rood: vrijwel elke kleurstelling is te bedenken. Bodembedekkers kunnen op hun beurt weer zorgen dat het onderhoud enorm wordt beperkt, doordat deze de groei van onkruid voorkomen. Het plukken van onkruid kunnen we met verhoogde borders vereenvoudigen. Bovendien brengen deze weer een extra dimensie in uw tuin!

Zet nu de eerste stap richting uw “droomtuin”

Bent u benieuwd naar hoe het tuinontwerp van Gras en Groen Hoveniers voor uw tuin eruit zal zien? Zet dan nu de eerste stap en maak een vrijblijvende afspraak. Wij komen graag, en geheel vrijblijvend, bij u langs om uw wensen te inventariseren en een kijkje te nemen in uw tuin. Na deze kennismaking kan er een ontwerp worden gemaakt voor uw tuin. U maakt de afspraak door uw gegevens achter te laten in het “maak een vrijblijvende afspraak” formulier.

Berghem Best Cromvoirt
Den Bosch Den Dungen Drunen
Empel Engelen Heesch
Helvoirt Oss Rosmalen
Schijndel St-Michielsgestel Tilburg
Waalwijk Vlijmen Vught

Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!