Beplantingsplan

Naast het tuinontwerp kunnen wij ook een gedetailleerd beplantingsplan verzorgen, waarmee u nog beter inzicht krijgt in het beoogde eindbeeld van uw nieuwe tuin. Onze beplantingsplannen kenmerken zich door een duidelijke opbouw. Doen we dit niet, dan kan het resultaat al snel erg onoverzichtelijk en rommelig worden.

Het beplantingsplan uitwerken

Om tot een geslaagd beplantingsplan te komen is het handig een aantal stappen te volgen. Of het nu gaat om een border op kleur, een beplanting voor potten, een eenjarig plantenperk of een heesterborder. Een goed opgezet en weldoordacht beplantingsplan is even puzzelen, maar uiteindelijk zult u veel plezier hebben van deze voorbereiding.


Beplantingsplan
Beplantingsplan
Beplantingsplan
Beplantingsplan
Beplantingsplan

Beplantingsplan door Gras en Groen Hoveniers

De plek bepalen van de borders

Samen met onze tuinarchitect bepalen we de juiste plaats voor de border of het perk en ook de vorm van het grondbed. Als u graag een kleurige border wilt maken, dan is een zonnige plek belangrijk. Op een schaduwrijke plek zullen voorjaarsbloeiers en bladplanten de hoofdrol spelen.

De hoeveelheid licht

Onze tuinarchitect zal beoordelen hoeveel licht de planten krijgen. De ontwikkeling van veel tuinplanten is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht die zij krijgen. Terwijl wij de hoeveelheid zonlicht in uw tuin beoordelen, kijken wij ook naar de kwaliteit van aanwezige grond.

Het kleurenschema

Onze tuinarchitect gaat samen met u kijken naar het kleurenschema van de border(s). Bepaal ook uw voorkeur voor de vorm van de bladeren en de bloemen en de hele groeiwijze van de planten. Het is geen enkel probleem om in welke kleurstelling dan ook een border te vullen. Rood, geel, oranje, wit of paars: voor iedere wens is een beplantingsplan te maken.Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Den Bosch

Toine van den Boomen


5

"Samen goed doorgesproken wat onze wensen zijn en de mensen dachten goed mee, gaven goede adviezen. "

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

De bloeitijd van de planten

Onze tuinarchitect kan u adviseren bij uw keuze voor tuinplanten, hij weet in welke periode de planten bloeien. U kunt kiezen voor opeenvolgende bloei, één hoogtepunt of bijvoorbeeld twee hoofdbloeitijden. Vergeet overigens niet om voldoende bladplanten te kiezen, ze vormen de basis van de overige beplanting. Tijdens de winter wilt u niet dat de gehele tuin er kaal of dor uitziet, groenblijvende tuinplanten geven ook in de winter uw tuin kleur.

Een geschikte plantenlijst

Onze tuinarchitect kan u een lijst van geschikte planten aanleveren, zoals verwerkt in het ontwerp.

Bij het maken van een geschikte tuinplanten lijst wordt gelet op:

Schaduwkaart

Een belangrijk punt bij het kiezen van de juiste tuinplanten is het bepalen van de hoeveelheid zonlicht op een bepaalde plek in uw tuin. Een plek ligt in de volle zon, als er in de zomer minstens 7 uur per dag volle zon is. Een plaats die minstens 3-5 uur volle zon krijgt, ligt in de halfschaduw. Er is sprake van schaduw als er minder dan 3 uur volle zon is op een dag, of als er gefilterd licht is. Om een goed overzicht te krijgen van de situatie kan Gras en Groen Hoveniers een schaduwkaart voor u maken.


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!