Tuinstijlen

De tuin is tegenwoordig echt een onderdeel van de woning geworden. Openslaande deuren van de woning naar de tuin vergroten de woonkamer, maar ook een grote glazen pui kan een enorm ruimtelijk gevoel geven. De tuin is anno 2017 dus echt een verlengstuk van uw woning. Doordat de tuin en de woning steeds meer met elkaar verbonden zijn, is het belangrijk dat hier tijdens het ontwerp rekening mee wordt gehouden. Het kiezen van een bepaalde tuinstijl is er een onmisbaar onderdeel van. Gras en Groen Hoveniers adviseert u op het gebied van tuinstijlen passende bij uw woning en woonsituiatie!

In welke tuinstijl wordt uw tuin ontworpen?

Het type woning waarin u woont en de inrichting zeggen erg veel over wat voor omgeving u gelukkig maakt. Bij het kiezen van een tuinstijl is dit tuingeluk erg belangrijk. Het oproepen van de juiste sfeer in het tuinontwerp komt altijd voort uit een samenwerking tussen uw wensen, woning, woonomgeving en de ideeën van onze ontwerper. Wanneer u vooraf goed de tijd neemt om te kijken naar wat u mooi vindt, komt dit altijd ten goede aan de kwaliteit van het eindproduct: het tuinontwerp.

Bekijk de verschillende tuinstijlen!


Duurzame tuin

Duurzame tuin

Wat kenmerkt de tuinstijl duurzaam? Lees hier meer over duurzame tuinen.

Lees verder
Engelse tuin

Engelse tuin

Wat kenmerkt de Engelse tuin? Lees hier meer over Engelse tuinen.

Lees verder
Kindvriendelijke tuin

Gezinstuin

Wat kenmerkt de gezinstuin? Lees hier meer over kindvriendelijke tuinen.

Lees verder
Kleine tuin

Kleine tuin

Een kleine tuin vormt een uitdaging. Lees meer over de mogelijkheden van kleine tuinen.

Lees verder
Landelijke tuin

Landelijke tuinen

Wat kenmerkt de tuinstijl landelijk? Lees hier meer over landelijke tuinen.

Lees verder
Moderne tuin

Moderne tuin

Wat kenmerkt de tuinstijl modern? Lees hier meer over moderne tuinen.

Lees verder
Onderhoudsvrije tuin

Onderhoudsarm

Wat kenmerkt de tuinstijl onderhoudsarm? Lees hier meer over onderhoudsvrije tuinen.

Lees verder
Stadstuin

Stadstuin

Wat kenmerkt de tuinstijl stadstuin? Lees hier meer over stadstuinen.

Lees verder
Voortuin

Voortuin

Wat kenmerkt de tuinstijl voortuin? Lees hier meer over voortuinen.

Lees verder
tuinstijlen
tuinstijlen
tuinstijlen
tuinstijlen

Elementen die bepalend zijn voor de keuze voor een bepaalde tuinstijl zijn:

Tuinafscheiding

Een tuinafscheiding is zeer bepalend voor de sfeer. Uw gehele tuin wordt er immers mee omgeven. Zeker wanneer u in de stad woont, zijn de tuinen vaak iets kleiner en de tuinafscheiding is daardoor overal goed zichtbaar. De hout-beton schutting die enorm populair is, sluit enorm goed aan bij de moderne tuin of een gezinstuin. Wilt u een Engelse of landelijke tuin, dan is het raadzaam te kijken naar een meer natuurlijke afscheiding. Dit kan in de vorm van een haag of een hekwerk dat begroeid wordt met bijvoorbeeld hedera.

Sierbestrating

Materiaal, kleur en vorm; bij sierbestrating zijn er keuzes in overvloed. Moet de bestrating aansluiten bij uw woning? Wellicht zijn keramische tegels dan een optie. Deze tegels zijn krasbestendig, eenvoudig te reinigen en in allerlei aardse kleuren verkrijgbaar. Heeft u ook tegels in uw woning liggen, dan is de kans groot dat wij een match voor u vinden. Bij een klassieke jaren ‘30 woning mogen oudgebakken klinkers in waalformaat uiteraard niet ontbreken!

Beplanting

Met beplanting kunt u alle kanten uit. U geeft aan welke kleuren, bloeiperioden of hoeveelheid onderhoud u wilt en Gras en Groen Hoveniers levert u een uitgewerkt beplantingsplan aan. Paarse borders, bodembedekkers of veel groenblijvende planten, in geen enkele tuinstijl mogen planten ontbreken, al staan er maar een paar grote bloembakken of opgemetseld borders. Zonder planten is het immers geen tuin. Daarbij helpen planten met het verwerken van grote regenbuien en nemen zij CO2 op, waarmee ze bijdragen aan een beter milieu!

Onderhoud aan de tuin

Elke tuin vraagt een bepaalde mate van onderhoud. Bij een landelijke of Engelse tuin zal dit altijd meer zijn dan bij een moderne tuin of gezinstuin, maar ook hier zijn keuzes in te maken. Composiet in plaats van hardhout. Kunstgras in plaats van graszoden. Een langzaam groeiende haagplant in plaats van een beukenhaag. Alle drie mogelijkheden om binnen de kaders van een bepaalde tuinstijl het onderhoud te beperken.

Rechthoekige of organische vormen

De keuze tussen een rechthoekige of organisch gevormde tuin is wellicht het meest sfeerbepalend. Een tuin met organische vorm sluit automatisch een aantal tuinstijlen uit. Andersom is dit ook het geval: een Engelse tuin kan immers niet zonder ronde vormen in het gazon.Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinonderhoud Rosmalen

Jelle


5

"Als het nodig is pleeg ik een belletje en binnen twee weken ziet alles er weer op en top uit."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Elementen samenbrengen in één tuinstijl en tuinontwerp

De balans vinden tussen de wensen, eisen en (on)mogelijkheden is uiteindelijk de opdracht voor onze tuinontwerper. Hij zal komen met een ontwerp in een bepaalde tuinstijl die u het juiste gevoel zal geven! Tuinstijlen zijn door de jaren heen enorm veel gevormd. In de tijd van de farao’s werd hier immers al mee gewerkt. Gras en Groen Hoveniers werkt met onderstaande tuinstijlen en weet hierin voor elke tuin een uniek ontwerp te maken!


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!