Duurzame tuin

Duurzaamheid is een hot item: duurzaam ondernemen, duurzaam gevangen vis, duurzaam beheerde bossen, et cetera. Uw tuin kan ook aangelegd worden met een duurzaam karakter. Dit is een nieuwe trend die de laatste jaren steeds populairder wordt. Dat het onderhoud van een duurzame tuin wat extra tijd in beslag neemt, is ook helemaal niet erg. Tuinieren is weer helemaal hip! En dat kunnen wij als hoveniersbedrijf zijnde natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Bij een duurzaam karakter wordt rekening gehouden met de omgeving, het klimaat en het milieu, maar ook met de levensduur van de materialen die gebruikt worden in uw tuin.

Duurzaamheid is het toverwoord

Bij de aanleg van een tuin zijn er veel keuzes te maken, bijvoorbeeld welke materialen en planten er in uw tuin moeten komen. Bij een duurzame tuin worden deze keuzes gemaakt op basis van de levensduur van een product of het effect op het milieu. Uitsluitend de toepassing van duurzaam geproduceerd tuinhout, een gazon met graszoden en het opvangen van regenwater zijn hier positieve voorbeelden van.


Duurzame tuin
Duurzame tuin
Duurzame tuin
Duurzame tuin
Duurzame tuin

Een aantal van deze keuzes kan ervoor zorgen dat de kosten van een duurzame tuin hoger uitvallen dan bij een andere tuinstijl. Door de levensduur van de materialen, het hergebruik van regenwater en de toepassing van energiezuinige apparaten verdient deze tuin zich wel altijd terug. Daarbij draagt u tevens bij aan een beter milieu!

Voordelen van een duurzame tuin:

Het geiten-wollen-sokkenimago

Rondom de begrippen biologisch, ecologisch en duurzaamheid hangt vaak toch nog een geiten-wollen-sokkenimago. Dat is echter geheel ten onrechte. Wie wat meer tijd in zijn tuin doorbrengt, zal ontzettend veel mooie onderdelen van het tuinieren ontdekken. Niet alleen het groeien en bloeien van uw tuinplanten is mooi om te zien, u kunt er ook letterlijk de vruchten van plukken. Fruitbomen, bessenstruiken een kruiden- of moestuin kunnen u ook heerlijke producten opleveren. Voor kinderen is het bovendien erg leerzaam!

Beplanting in een duurzame tuin

Tuinplanten zijn een belangrijk onderdeel van de duurzame tuin. Zij zorgen voor een eigen ecosysteem in uw tuin en nemen CO2 op uit de lucht. Gras en Groen Hoveniers zorgt voor sterke en inheemse planten. Ziekte- en plaagbestrijding is hierdoor niet nodig. Tevens wordt rekening gehouden met de hoeveelheid vocht die noodzakelijk is voor de groei van de plant. Langdurig sproeien is in een duurzame tuin uit den boze. Uw tuinplanten gaan wel voor het tegenovergestelde zorgen, hemelwater wordt opgenomen en dus afgevoerd uit uw tuin.

Tuinplanten kunnen in alle soorten en maten worden geleverd. Door planten klein aan te planten en deze de tijd te geven om zich te ontwikkelen kunt u besparen op de kosten. Dit sluit perfect aan bij een duurzaam karakter van de tuin. Snoei- en bladafval van uw tuinplanten wordt uiteraard in uw eigen tuin gecomposteerd. Zo wordt het GFT-afval hergebruikt en bespaart u in de kosten voor mest!Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Gazon vervangen in Boxtel

John Smulders


5

"Het project van begin tot eind met plezier en veel verstand van zaken begeleid!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Toepassing van duurzame materialen

Gras en Groen Hoveniers heeft een groot netwerk van leveranciers van allerlei producten voor uw tuin. Daardoor selecteren wij voor u kwalitatief goede producten met een lange levensduur die met oog voor het milieu zijn geproduceerd.

Voorbeelden van deze producten zijn:

Nieuwsgierig naar hoe een duurzame tuin er bij u uit komt te zien? Maak dan nu een afspraak. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op. Wij plannen dan samen met u een vrijblijvende afspraak in, waarbij wij bij u thuis langskomen. Zo kunt u kennismaken met ons bedrijf en gaan wij uw wensen en ideeën vertalen naar een passend tuinontwerp!


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!