Engelse tuin

De Engelse tuin is een echte landschapstuin. In Groot-Brittannië werd deze tuinstijl ontwikkeld met name bedoeld als grote tegenhanger van de renaissance tuin. De in Frankrijk ontwikkelde renaissance tuin is ontzettend gecultiveerd. Symmetrie door middel van buxusheggetjes bepaalden het tuinbeeld. In de Engelse tuin werd het gecultiveerde weggelaten en moest de tuin vooral natuurlijk en parkachtig aandoen.

Gras en Groen Hoveniers past deze tuinstijl toe in riante tuinen. Het gazon krijgt een centrale plaats in de tuin. Daaromheen worden, net als in een park, veel struiken en bomen aangeplant. In het beplantingsplan is reeds rekening gehouden met de kleurschakeringen, bloeiperiode en groeiwijze.


Engelse tuin
Engelse tuin
Engelse tuin
Engelse tuin
Engelse tuin

Belangrijke kenmerken van de Engelse tuin

De botanische tuin met een veelvoud aan exotische tuinplanten heeft een grote samenhang met de Engelse tuin. Sinds de tijd van de koopvaardij hadden grote Engelse landgoederen vele exotische tuinplanten ingevoerd. Deze mogen ook heden ten dage zeker niet ontbreken in de Engelse tuin.

De belangrijkste kenmerken van de Engelse tuin zijn:

Tuinonderhoud en de Engelse tuin

Grote tuinen vragen vaak veel onderhoud. Dankzij het grote gazon wordt de hoeveelheid aan tuinplanten enorm beperkt wat aanzienlijk scheelt in het onderhoud. In de borders kunnen tuinplanten worden geplaatst die speciaal geselecteerd worden op hun onderhoudsvriendelijke karakter. Vaak houdt dit in dat de trage groeiwijze snoei werkzaamheden enorm beperken. Uiteraard kunt u er altijd voor kiezen om het tuinonderhoud door Gras en Groen Hoveniers te laten uitvoeren!Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg achtertuin Den Bosch

Familie Maddern


5

"Het team is zeer prettig in omgang en werkt goed samen"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Laat uw Engelse tuin ontwerpen

Gras en Groen Hoveniers komt graag bij u thuis langs. Samen bespreken we dan uw wensen en bekijken we de mogelijkheden van uw tuin. Naar wens kunnen uw wensen vertaald worden naar een passend tuinontwerp. In een later stadium is ons hoveniersbedrijf uitstekend in staat om het tuinontwerp uit te voeren en uw droomtuin te realiseren.


Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!