Moderne tuin

Moderne onderhoudsvriendelijke tuin Empel

Aangelegd op: 17/04/2017

De tuin en tuinonderhoud, het zijn twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met dit gegeven in het achterhoofd kwam onze hovenier Jasper Brands voor een behoorlijke uitdaging te staan. De wens van de klant, een groene en toch onderhoudsvriendelijke tuin is bij een tuin met dit oppervlak niet eenvoudig. Hij kwam tot een fraaie oplossing die u hieronder kunt bekijken!

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Luxe overkapping op maat gemaakt

Om de lusten zo optimaal mogelijk te benutten is de tuin verrijkt met een prachtige overkapping. Dit luxe element zorgt het hele jaar rond voor plezier. De overkapping biedt in de zomer verkoeling dankzij de schaduw of juist beschutting tegen een zomerse bui. Terwijl in de winter de warmte van een vuurkorf of terraskachel voldoende is om aangenaam buiten te kunnen zitten.

Weinig onderhoud dankzij keramische terras

Om het onderhoud te beperken is er gekozen voor het leggen van keramische tegels. Dankzij de gladde afwerking van de tegels en het voegen ervan vragen zij weinig van de spaarzame vrije tijd. Groene aanslag is met een natte bezem er zo af te vegen en onkruid kan zich niet tussen de tegels nestelen doordat deze zijn gevoegd. Naast het fraaie uiterlijk hebben de keramische tegels dus ook een zeer onderhoudsvriendelijk karakter.

Vijgenbomen Ficus carica als blikvangers in de tuin

Elke tuin vraagt om één of meerdere blikvangers. Naast de overkapping is er om die reden voor gekozen enkele mooi vertakte vijgenbomen aan te planten. Zowel in de voortuin als in de achtertuin trekken deze de volle aandacht. Gedurende de zomer komen er aan deze prachtige bomen zelfs nog eetbare vruchten!

Beplanting

De druif die bij de bestaande overkapping groeide is tijdens de renovatie van de tuin gespaard gebleven. Hetzelfde geldt voor de laurierhaag die dienst doet als tuinafscheiding. In de nieuw aangeplante borders is veelal gekozen voor groenblijvende beplanting. Voorbeelden hiervan zijn de Taxushagen, Viburnum Davidii en de Liriope als bodembedekkers in de voortuin.

Soortgelijke projecten

Alle projecten