Stadstuin

Sfeervolle stadstuin Rosmalen

Aangelegd op: 31/05/2019

Voor de aanleg van deze patiotuin keerde Gras en Groen terug op het voormalig bedrijven terrein waar wij gevestigd waren. Een leuke bijkomstigheid bij dit project.

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Toepassing van aardse kleuren

In de tuin is volop gebruik gemaakt van materialen in aardse kleuren. De kleuren van het roest, douglas- en hardhout sluiten samen met de antracietgrijze sierbestrating perfect aan bij de kleuren van de nieuwbouwwoning. Het zorgt voor een rustig geheel met een zeer vriendelijke aanblik.

Het gebruik van horizontale lijnen

Door enkele lijnen te accentueren is er optisch meer ruimte ontstaan. De horizontale lijnen van de gepotdekselde schutting maken de tuin langer. Terwijl de bogen van de douglas houten pergola juist de hoogte en breedte benadrukken.

Elementen van Schellevis

Met de oud Hollandse Schellevis bestrating is er een stukje karakter in de tuin gebracht. Door de behandeling van het oppervlak ontstaat de open structuur dat zo kenmerkend is voor Schellevis.

De volgende elementen zijn uitgevoerd met Schellevis:

  • Muurelementen
  • Staptegels
  • Tegels in het formaat 40x60 cm

Sfeervolle en onderhoudsvriendelijke patiotuin

Dankzij de gemaakte keuzes in het tuinontwerp is er een zeer sfeervolle patiotuin ontstaan. De uitnodigende opstelling van het terras lijkt een garantie voor gezellige zomeravonden. Tegelijkertijd is het onderhoud dat de tuin vraagt binnen de perken gebleven, zonder in te leveren op het groen en een natuurlijke uitstraling.

Soortgelijke projecten

Alle projecten