Creëer of benut de hoogteverschillen in uw tuin

Creëer of benut de hoogteverschillen in uw tuin

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 20-02-2019
Laatst aangepast op: 12-12-2018

Tonyo van Run

Natuurlijk kunnen hoogteverschillen in de tuin ontzettend lastig zijn. Niet voor iedereen is het even eenvoudig om trappen te beklimmen of zichzelf over schuine hellingen te begeven. Bovendien is het noodgedwongen opvangen van hoogteverschillen in de tuin vaak een extra kostenpost. Toch is het iets waar tuinontwerpers vaak naar op zoek zijn. Voor het ontwerp is spelen met hoogtes juist ontzettend gaaf. In dit nieuwsbericht vertel ik je over de voordelen en welke oplossingen te realiseren zijn!

Hoogteverschillen in de tuin

Nederland heeft een ontzettend vlak landschap. Uitgezonderd van enkele regio’s zoals de Veluwe en het zuiden van Limburg kent Nederland van nature een weinig glooiend landschap. Aangelegde dijken zijn in dat opzicht zeer welkom, maar helaas ook niet enorm talrijk in de bebouwde wereld. De kans dat er in jouw tuin hoogteverschillen aanwezig zijn, is dan ook klein. En eigenlijk is dat best jammer. Er zijn ontzettend veel oplossingen te bedenken om hoogteverschillen te benutten om jouw tuin te verfraaien. Daarnaast zijn wisselende hoogtes juist zo ontzettend dankbaar bij het aanleggen van een ‘spannende’ tuin.

Voordelen van hoogteverschillen in de tuin

Er talloze voordelen te bedenken waarom hoogteverschillen juist van toegevoegde waarde zijn voor de tuin.

Hoe creëer je hoogteverschillen?

Is jouw tuin volledig vlak, maar wil je hier verandering in brengen? Dan zijn daar natuurlijk oplossingen voor te bedenken. In de meeste gevallen betekent dit dat er gegraven moet worden. Het verlagen van een deel van de tuin schept mogelijkheden. Er wordt direct voor diepte gezorgd en er komt grond vrij om op een andere plaats de hoogte in te gaan. 

Het aanbrengen van hoogte in de tuin is vanuit esthetisch oogpunt alleen wenselijk als dit aan de zij- of achterkant van je tuin is. Daardoor kijk je er vanuit de woning tegen op: dit zorgt voor een extra dieptewerking.

Hoe hoogteverschillen benutten?

Gras en Groen Hoveniers heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het benutten van hoogteverschillen in de tuin. Noodgedwongen of juist om esthetische redenen zijn er diverse voorzieningen getroffen om de hoogteverschillen in het voordeel van de tuinbezitter te benutten.

Hieronder een opsomming van de toegepaste methoden en verwijzingen naar afgeronde projecten waarbij wij de werkzaamheden in beeld hebben gebracht.

Kunnen wij jou helpen?

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen of aanleggen van jouw tuin? En zijn hoogteverschillen een enorme uitdaging? Wij helpen je ontzettend graag verder. Met een vakkundig en enthousiast team gaan wij graag met jouw tuin aan de slag. Om kennis te maken komen wij graag vrijblijvend bij je langs.

Telefonisch, via de mail of door het invullen van het offerteformulier neem je contact op met Gras en Groen. Daarnaast is er de mogelijkheid om de showtuin te bezoeken in Den Bosch. Een groot scala van de competenties van Hoveniersbedrijf Gras en Groen kun je daar in een groene omgeving bekijken!

Lees ook:

Duurzame borders in de tuin

Duurzame borders in de tuin

22-05-2019

Duurzame borders in de tuin beperken het tuinonderhoud, maar zorgen voor een grote diversiteit. Lees hier meer over duurzame beplanting voor uw borders.

Lees verder
De top 10 mooiste prairieplanten

De top 10 mooiste prairieplanten

15-05-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste prairieplanten.

Lees verder
Tuinplant mei - Blauwe regen

Tuinplant mei - Blauwe regen

08-05-2019

Blauwe regen is tuinplant van de maand mei - Lees hier meer over deze fraaie klimplant.

Lees verder
Tuinonderhoud mei

Tuinonderhoud mei

01-05-2019

Wilt u in mei tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in mei en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder
Tuinberegening: dé hulp bij klimaatverandering

Tuinberegening: dé hulp bij klimaatverandering

24-04-2019

Tuinberegening de hulp bij klimaatsverandering. Lees hoe tuinberegening u gaat helpen om uw tuin te beregenen in warme en droge perioden.

Lees verder
De top 10 mooiste waterplanten

De top 10 mooiste waterplanten

17-04-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste waterplanten.

Lees verder
Tuinplant april - Vergeet-mij-nietje

Tuinplant april - Vergeet-mij-nietje

10-04-2019

Tuinplant van de maand april - Vergeet-mij-nietje. Speciale aandacht deze maand voor de Myosotis.

Lees verder
Tuinonderhoud april

Tuinonderhoud april

01-04-2019

Wilt u in april tuinonderhoud uitvoeren? Lees dan hier meer over tuinonderhoud in april en ga voorbereid aan de slag.

Lees verder
Bergingen en tuinkasten

Bergingen en tuinkasten

20-03-2019

Wil je altijd een opgeruimde tuin? Bergingen en tuinkasten zijn ideaal om jouw tuin opgeruimd te houden!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!