Tuinbankje op jouw favoriete plek in de tuin!

Tuinbankje op jouw favoriete plek in de tuin!

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 25-09-2019
Laatst aangepast op: 18-12-2018

Tonyo van Run

Nog eventjes genieten van de laatste zonnestralen van de dag op jouw favoriete plekje in de tuin. Met een kop koffie of een wijntje en een goed boek of tijdschrift kan dit echt je rustmomentje zijn. Door een tuinbankje te plaatsen heb je eindelijk een vaste zitplaats op jouw favoriete plek. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik licht ze graag aan je toe!

Een tuinbank blikvanger en plek om te ontspannen

Een fijn terras met stoelen mag natuurlijk niet ontbreken, maar als je echt ontspannen wilt gaan zitten, dan zit je toch het fijnste op een tuinbank. Binnen heb je daarvoor toch ook een bank ik de woonkamer staan? Buiten kun je hetzelfde realiseren. Een stoere loungebank met kussens in de zon of een houten boombank zodat je juist heerlijk in de schaduw kunt gaan zitten.

Tuinbankjes kunnen ook ontzettend decoratief zijn. Een houten bankje rondom een boom creëert een romantisch plekje dat er erg uitnodigend uitziet. Maar eigenlijk is elk tuinbankje op een leuke manier aan te kleden met kussens of windlichten met kaarsen als het donker is.

Waarom een tuinbank maken op een vaste plek?

Harde elementen zoals een tuinbank geven structuur in de tuin. In een tuinontwerp is het dan ook een erg welkom element.

Het is vaak maar een kort geluksmomentje: Het genieten van de laatste zonnestralen van de dag. Om daarvoor een stoel en tafel naar jouw favoriete plekje te tillen kan de reden zijn dat je dat te weinig doet, en dat terwijl je er zo van geniet!

Op een goed uitgekiende plek is een tuinbank ook een echte blikvanger in de tuin. Denk aan een bankje aan het einde van een tuinpad zoals dit vroeger al vaak werd gedaan in bijvoorbeeld kasteeltuinen.

Verschillende soorten tuinbankjes

In de afgelopen jaren hebben wij bij hoveniersbedrijf Gras en Groen in tuinen diverse tuinbankjes gemaakt. Het leuke is dat er bijna oneindig veel mogelijkheden zijn door gebruik te maken van verschillende materialen. Met hout is echt bijna alles mogelijk. Voor een zeer robuuste tuinbank maken we vaak gebruik van betonnen elementen zoals in bovenstaande foto.

Zomaar een aantal mogelijkheden op een rij waarvan enkele ook makkelijk door jouzelf zijn te maken!

Bespreek jouw wensen bij het ontwerp

Laat jij de tuin aanleggen door Gras en Groen Hoveniers? Dan is het uiteraard mogelijk om jouw wensen tot het plaatsen van een tuinbankje op te nemen in het tuinontwerp. Jouw tuinbankje krijgt daardoor een vaste plaats en de tuinontwerper van Gras en Groen denkt met je mee over de beste plaats. Zo krijgt jouw tuin er ook direct een blikvanger bij. Je kunt daarvoor een omschrijving of voorbeeld aanleveren dat wij direct vertalen naar een uniek element.

Lees ook:

De top 10 mooiste bloembollen

De top 10 mooiste bloembollen

16-10-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste bloembollen.

Lees verder
Tuinplant oktober - Anemone

Tuinplant oktober - Anemone

09-10-2019

De Herfstanemoon is tuinplant van de maand oktober - Lees hier meer over deze fraaie borderplant.

Lees verder
Top 10 fruit- en notenbomen in de tuin

Top 10 fruit- en notenbomen in de tuin

18-09-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 fruit- en notenbomen.

Lees verder
Tuinplant september - Grootmoeders oorbellen

Tuinplant september - Grootmoeders oorbellen

11-09-2019

Grootmoeders oorbellen is tuinplant van de maand september. Lees hier meer over Leycesteria formosa.

Lees verder
Groendaken: Waterberging, verkoeling en diversiteit!

Groendaken: Waterberging, verkoeling en diversiteit!

28-08-2019

Wil jij een groendak laten aanleggen? Lees hier over waterberging, verkoeling en de biodiversiteit van sedumdaken.

Lees verder
De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

De top 10 mooiste tuinplanten in de herfst

14-08-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 mooiste tuinplanten in de herfst.

Lees verder
Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

Tuinplant augustus - Acanthus Mollis

07-08-2019

Stekelige berenklauw is tuinplant van de maand augustus. Lees hier meer over Acanthus Mollis.

Lees verder
Landelijke kapschuur in de tuin

Landelijke kapschuur in de tuin

24-07-2019

Wil je een overkapping met een landelijke uitstraling? Kies dan voor een kapschuur. Gras en Groen zorgt voor het ontwerp en montage bij jou thuis.

Lees verder
De top 10 eetbare bessenplanten

De top 10 eetbare bessenplanten

17-07-2019

Jasper Brands van Gras en Groen Hoveniers selecteert elke maand zijn favoriete 10 planten. Deze maand de top 10 eetbare bessen.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!