Tuinplanten

Harde elementen zoals bestrating, muurtjes en tuin timmerwerk vormen het skelet van de tuin. De beplanting kleedt de tuin aan en zorgt voor de textuur in de tuin. Door naar uw wensen te luisteren en te kijken naar de ligging van de tuin kunnen wij u goed adviseren op het gebied van beplanting. Dit advies heeft betrekking op de groeiwijze, bladkleur, hoogte en bloeiperioden van de plant. Door u op de juiste wijze te informeren zorgt Gras en Groen Hoveniers er bijvoorbeeld voor dat de gewenste onderhoudsvriendelijke border ook daadwerkelijk onderhoudsvriendelijk is. Wilt u genieten van bloeiende planten? Dan houden wij rekening met verschillende bloeiperioden, zo is er voor u altijd een reden om een kijkje te nemen in uw tuin.

Wat kan Gras en Groen Hoveniers op het gebied van beplanting?

 


Tuinplanten
Tuinplanten
Tuinplanten
Tuinplanten
Tuinplanten

Tuinplanten voor een groene en gezonde leefomgeving

Tuinplanten zijn enorm belangrijk voor uw tuin. Ze geven kleur en zorgen ervoor dat uw tuin het hele jaar door een wisselend beeld geeft. Toch hebben tuinplanten meer dan alleen een sierwaarde voor de tuin. Voor een groene en gezonde leefomgeving vertegenwoordigen zij een belangrijke waarde. Tuinieren is een belangrijke manier om gezond ouder te worden. Zonder beplanting is het tuinonderhoud enorm beperkt waardoor u als tuinbezitter minder beweging krijgt. 

Naast de extra beweging heeft Europees onderzoek uitgewezen dat een groene woonomgeving mensen gelukkig maakt. Een natuurrijke woonomgeving is direct van positieve invloed op de gemoedstoestand. Men ervaart minder stress en de lichamelijke weerstand gaat vooruit. Dit zorgt voor een tevreden en gelukkiger gevoel. Uw tuin is onderdeel van deze natuurrijke leefmomgeving en dus ook direct van invloed.

Tuinplanten zorgen daarnaast voor het herbergen van regenwater. Zij nemen dit op om voedingsstoffen door de planten te transporteren. Daarnaast kan het regenwater wegzakken in de grond waarin de tuinplanten zijn aangeplant. Door de opwarming van de aarde hebben we steeds vaker te maken met hoosbuien. De druk op de riolering loopt vaak hoog op; het wegnemen van bestrating zorgt ervoor dat het regenwater op natuurlijke wijze kan wordt afgevoerd.

Daarnaast nemen tuinplanten CO2 op dat o.a. onze auto’s uitstoten. Dit helpt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Sinds 1950 is dit besef wereldwijd gegroeid en is men gestopt met het ontbossen en wordt er meer aandacht gegeven aan het aanplanten en duurzaam beheren van groen. Dankzij dit beleid is de aarde op dit moment 0,3 graden celcius koeler dan zonder deze maatregelen. 

Tuinplanten vergroten als laatste ook de biodiversiteit zoals dat zo mooi heet. Bloeiende tuinplanten trekken insecten aan die op hun beurt belangrijk zijn voor het bestuiven. Door de bestuiving worden vruchten of zaden gevormd waar vogels op af komen evenals op de insecten die leven op het blad. Zonder dat u het wellicht in de gaten hebt, komen er vele bezoekers in uw tuin. En dit alles dankzij de bomen, struiken en vaste planten. 

Beplanting in uw tuin

Tuinplanten zijn echte sfeermakers bij u in de tuin. Het groeien en bloeien van de planten zorgt ervoor dat u iedere keer opnieuw buiten kunt genieten van nieuwe kleuren en geuren in de tuin. De planten in uw tuin kunnen een heel belangrijke rol vervullen:

Kosten besparen op tuinplanten

Het aanleggen van een tuin is niet goedkoop. Om die reden wordt er dan ook regelmatig bezuinigd op tuinplanten. Deze worden uit de aanleg van de tuin geschrapt en verzorgen de klanten zelf in een later stadium. Enkele weken later is de tuin dan veelal nog niet helemaal af en bij een bezoek aan een tuincentrum bent u vele malen duurder uit. Bovendien heeft u de mogelijkheid om tuinplanten in een wat kleiner formaat in te kopen, wat ook nog eens een stuk voordeliger is. Door Gras en Groen Hoveniers uw tuinplanten te laten leveren weet u dat de tuinplanten passen bij uw tuin. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de planten zelf aan te planten. Zo is uw tuin direct na de aanleg aangeplant en bespaart u toch op de kosten.

Groenblijvende en bladverliezende planten

Veel klanten van Gras en Groen Hoveniers hechten een grote waarde aan een wisselwerking tussen groenblijvende en bladverliezende planten. De frisgroene kleuren van uitlopende planten zijn elk jaar weer prachtig om te zien, net als de verkleuring van de bladeren in het najaar. Doordat wij de juiste planten selecteren is de tuin altijd groen, maar brengen de seizoenen telkens weer een nieuw schouwspel.Algemene actie Gras en Groen Hoveniers

Maak een vrijblijvende afspraak!

Referenties

Tuinaanleg Den Bosch

Roeland van den Berg


4

"We hebben het contact en de samenwerking als heel prettig ervaren."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

De nieuwste tuintrends van 2020

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2020? Wij spreken de top 5 met je door en geven handige tips voor de inrichting van jouw tuin!

Lees verder
Overzicht

Bloeiende planten

Tuinplanten zijn vaak geselecteerd en speciaal gecultiveerd vanwege de bloemen die ze voortbrengen. De kleurenpracht van bloeiende planten is ongekend en trekt telkens weer de aandacht van tuinliefhebbers. Bemesting en snoeiwijze worden speciaal op de verschillende tuinplanten afgestemd om ze elk jaar weer optimaal te laten stralen. Door in het beplantingsplan rekening te houden met de verschillende bloeiperioden en kleuren zorgt u voor een afwisselend beeld in de tuin.

Klimplanten

Het gebruik van klimplanten is om verschillende redenen zeer populair. Door de hoge grondprijzen zijn de tuinen qua oppervlak steeds kleiner geworden. Verticaal tuinieren is een oplossing om in een relatief kleine tuin toch optimaal gebruik te maken van de ruimte. Klimplanten sluiten hier perfect op aan.

Een gaaselement begroeid met klimplanten heeft een decoratieve waarde en is een oplossing om lelijke elementen in uw tuin uit het zicht te plaatsen. Denk hierbij aan uw kliko of een steense muur in uw tuin. Gras en Groen Hoveniers kan gaaselementen verzorgen voor uw tuin en deze aanplanten met klimplanten. Klimplanten zoals de Passiflora, Campsis en Wisteria zijn zeer uitbundige bloeiers; hun bloeiwijze zal uw tuin absoluut verrijken. Andere klimplanten, zoals de braam en framboos, kunnen op hun beurt aan het eind van de zomer voor heerlijke vruchten zorgen.

Bodembedekkers als onderhoudsvriendelijke beplanting

Tuinen die dusdanig worden aangelegd dat er weinig onderhoud aan is, bieden ruimte voor bodembedekkers. Deze dankbare tuinplanten bieden uitkomst doordat ze onkruid verdringen. Er zijn veel verschillende soorten bodembedekkers die ervoor zorgen dat een border volledig dichtgroeit. Doordat Gras en Groen Hoveniers voor u de juiste soorten selecteert, kunnen we u toch verrassen met kleurige bloemen of pluimen.

Garantie op tuinplanten

Gras en Groen Hoveniers geeft garantie op beplanting die door ons is geleverd en aangeplant. Indien de beplanting afsterft binnen één seizoen nadat wij deze hebben aangeplant, komen wij deze kosteloos vervangen. Het enige wat wij van u verlangen is dat u de tuinplanten in het eerste groeiseizoen wat extra water geeft. De tuinplanten hebben namelijk enige tijd nodig om hun wortels dusdanig te ontwikkelen, dat ze zelf voldoende vocht uit de grond halen. Een tuinberegeningssysteem kan hier op afgestemd worden en ontneemt u deze taak.

Gras en Groen Hoveniers 100% tevredenheidsgarantie

  1. 10 jaar garantie op uw kunstgras.
  2. 3 maanden garantie op het leggen van graszoden.
  3. Op uw bestrating krijgt u 1 jaar garantie op verzakkingen.
  4. Planten en bloemen in uw tuin hebben 1 seizoen garantie.
  5. 10 jaar garantie op uw schutting.

Communicatie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Gras en Groen Hoveniers Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

Lees meer
Gras en Groen

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf dat de tuinaanleg bij u thuis komt verzorgen? Met oog voor kwaliteit en een lange levensduur leggen wij uw toekomstige tuin aan!

Lees meer
Gras en Groen

Tuinonderhoud is essentieel voor uw tuin. Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben aandacht nodig. Geen tijd of is het teveel werk? Laat het dan voor u uitvoeren!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak!